”Hederligt levnadssätt”

Herregud, var är deras hjärnceller? Vem ska bestämma vad som är hederligt? Var ska gränserna dras? Ska det byggas upp ett angiverisystem som skulle göra. Stasi och KGB avundsjuka?

Exempel som ges på bristande levnadsätt är bland annat, skulder, missbruk av välfärdssystemen eller association och deltagande i gängkriminalitet.

Skulder, skärp reglerna för alla. Amorteringskrav finns av en anledning. Se över möjligheten till SMS-lån och så vidare och så vidare.

Kanske Tidöpartierna borde lägga till en punkt om att faktiskt betala sin skatt. Alla de som gör sitt bästa för att betala så lite skatt som möjligt. Och då pratar jag inte om en person som kör lite byteshandel vid sidan om utan om de rikaste % i riket.

Missbruk av välfärdssystemen. Vilka är det som har blivit rika på skola, vård och omsorg? Se över reglerna så att de som faktiskt behöver stöd och hjälp faktiskt får det och naturligtvis kläm dit de som fuskar. Men det är småpotatis mot vad de privata företagen roffar åt sig.

Gängkriminalitet behöver jag inte ens kommentera. Att vara kriminell är olagligt. Och vad min kusin gör som jag inte haft kontakt med på tio år har inget med mig att göra.