Gymnasiet obligatoriskt

Varför protesterar Folkpartiet så mycket mot det? Sura för att de själva inte genomförde det? Eller de tycker att Sverige behöver lågutbildade för att kunna hålla nere minimilöner.

Argumentet att för en del så passar inte teoretiskt gymnasium håller inte. Vilket yrke idag kräver inte goda kunskaper i svenska, engelska och matematik?
Försök läsa en engelsk manual utan gymnasiengelska.

Ett av Folkpartiets argument var att ge elever möjligheten till lärlingsutbildning. OK varför inte, men det kan ju ske i gymnasiets regi och i kombination med teoretiska kurser.
Grundläggande högskolebehörighet är inte så svårt men har man fått avsmak på skolan under högstadiet så kan jag förstå att tre år på gymnasium inte känns så lockande.

Vi måste höja lägsta nivån i Sverige. Om alltfler människor förväntas kunna göra genomtänkta val så måste man kunna mer, snabbt kunna läsa in sig på nya områden.
Vi förväntas kunna välja vårdcentral, tilläggsförsäkringar, pensionsförsäkring, skolval, äldreboende, sparfonder …
Hur har Folkpartiet kunnat missa detta i så många år? De sämst utbildade i Sverige måste få möjligheten att bli bättre. Vi kan inte förvänta oss att man på något magiskt sätt lär sig allt detta när man blir vuxen. Och absolut inte om de nödvändiga verktygen saknas för att kunna lära sig detta.